A 3-a victorie pentru România U16 masculin la Campionatul European – Divizia B, de la Sofia

România a înregistrat cel de-al 3-lea succes la Campionatul European U16 masculin – Divizia B. Echipa pregătită de Sebastian Man a depășit Norvegia, scor 68-54. Jocul contează pentru Grupa C în prima fază a competiției găzduite la Sofia (Bulgaria).

Partida a fost la discreția României, care s-a desprins la zece lungimi încă din primul sfert. Scorul la capătul acestei perioade de joc era de 17-7. Continuarea a fost mai echilibrată, însă compatrioții noștri au reușit să câștige fiecare perioadă de joc: 13-11, 21-20, 17-16.

u16

Tricolorii au dominat spațiul de trei secunde: 38-22 la puncte marcate din această zonă, 51-36 la recuperări (18-12 la cele ofensive, cu 16-6 la puncte pe șansa a 2-a).

Compatrioții noștri au avut probleme la linia de pedeapsă, problemă pe care va trebui să o remedieze pentru următorul joc. Pe de altă parte, numărul de vizite la linia de pedeapsă a fost mic (9). O altă deficiență în jocul elevilor tandemului Man – Blăgoi constă în numărul mare de posesii pierdute (26).

Constantin Gavriloaia a avut 14 puncte, 8 recuperări și 3 intercepții, Mihai Măciucă și Marcu Badiu au adăugat câte 11 puncte și 3 recuperări fiecare, iar Matei Bălteanu a terminat cu 9 puncte și 3 recuperări. România a rotit întreg efectivul de jucători, nouă dintre ei bifând peste 15 minute de joc.

În urma acestui rezultat tricolorii au 3-1 la general. Compatrioții noștri se duelează, marți (16.08), cu Ucraina. Învingătoarea se califică pentru sferturile de finală ale competiției (locurile 1-8). Învinsa va juca în turneul locurilor 9-16. Grupa C a fost adjudecată deja de Slovenia.

Foto: fiba.com

Articole din aceeași categorie

2 comentarii On A 3-a victorie pentru România U16 masculin la Campionatul European – Divizia B, de la Sofia

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.