A 3-a calificare consecutivă în finala Euroligii pentru Real Madrid

Gazda turneului final al Euroligii masculine – ediția 2014/15, Real Madrid s-a calificat în finala competiției pentru a 3-a oară consecutiv. Ibericii au controlat meciul cu Fenerbahce Ulker Istanbul pentru o victorie cu scorul de 96-87. Meciul a fost transmis în direct la DigiSport 3.

Real Madrid a început partida cu Jaycee Carroll în primul cinci, alături de Llull și Fernandez, cu Reyes și Ayon la interior. De cealaltă parte, Fener a început cu Sipahi, Goudelock, Bogdanovic, Vesely și Zoric în teren. Așadar MVP-ul din 2014, Rodriguez, ca de obicei pe bancă la primul angajament, respectiv MVP-ul din 2015, Bjelica și cel mai experimentat jucător de la Fener, Zisis, pe bancă.

Jocul a demarat sub semnul echilibrului, turcii fiind mai preciși la finalizare. Madridul a obținut mai muklte recuperări ofensive, de pe urma cărora a trecut în avantaj. Obadovic a intrat devreme în rotație, iar Laso a fost obligat să-l scoată din joc rapid pe Reyes, care a comis două greșeli personale.

Tridentul Rodriguez – Llull – Rudy iese la rampă în ofensiva gazdelor, însă Obradovic îi trimite în teren pe Preldzic și Bjelica pentru a se putea apăra cu schimbare la fiecare blocaj. La celălalt panou, Vesely este pus în valoare de colegii săi. Primul sfert se încheie cu scorul de 21-20 în favoarea turcilor, Preldzic marcând pe sirenă.

Secvența a 2-a începe modest pentru turci. Aceștia pierd mai multe posesii de pe urma cărora Real Madrid profită și izbutește un parțial de 7-0 care îl determină pe Obradovic să ceară timp de odihnă. De notat că în primele 12 minute de joc, Real nu a pierdut nicio posesie. După reluare continuă problemele la construcție pentru turci, iar ibericii au profitat pe tranziție, după care au marcat și pe recuperare ofensivă. Diferența urcă la peste zece puncte după un nivel de apărare modest etalat de Goudelock, iar Obradovic solicită al 2-lea său timp de odihnă în prima jumătate a meciului.

Gustavo Ayon este impresionant la finalizare. El ajunge la 14 puncte în doar 12 minute de joc pe parchet. Un alt sud-americani, Nocioni punctează de la mare distanță, lucru pe care îl fac apoi Rivers, Maciulis și Rodriguez. Jocul continuă după același tipar. Apărarea lui Fenerbahce nu reușește să pună niciun fel de presiune, iar Madridul continuă să marcheze din spatele semicercului, având un procentaj de peste 60% la acest procedeu. Astfel, la jumătatea întâlnirii scorul era de 55-35. Gustavo Ayon avea la pauză 16 puncte (7/9 din acțiune, 2/2 la libere), 5 recuperări, 4 pase decisive, 3 intercepții pentru 27 la eficiență în 18 minute pe parchet.

Repriza a 2-a începe cu două coșuri de trei puncte pentru Real Madrid. Ecartul urcă la 26 puncte pe tabela de marcaj în minutul 21 al partidei. Fener lungește rotația, folosindu-l și pe Mahmutoglu. Bogdanovic se încinge, iar ecartul scade la 18 puncte. Turcii nu se pot apăra regulamentar, ajungând în penalizare după doar patru minute de joc din sfertul al 3-lea.

Slaughter este descalificat pentru cinci greșeli personale în minutul 27 al partidei, iar Fenerbahce se apropie la 14 puncte. Bjelica pierde posesia mingii și îl lansează pe Llull pe contraatac pentru a opri seria fără punct marcat pentru madrileni. Rodriduez înscrie din spatele semicercului pentru a tăia din elanul turcilor. Aceștia au ultima aruncare, însă mingea nu intră în coș și scorul era de 76-59 după 30 minute de joc efectiv.

Rivers înscrie pentru a 5-a oară de la mare distanță în această confruntare pentru a reface ecartul de 20 lungimi în debutul secvenței decisive. Fenerbahce are dificultăți în ambele faze ale jocului, madrilenii având control atât pe tabela de marcaj, precum și în modul de desfășurare al jocului, chiar și după descalificarea lui Reyes, al 2-lea pvot al ibericilor ieșit cu cinci greșeli personale. Bjelica, MVP al sezonului, este sancționat cu fault tehnic și părăsește terenul pentru a 5-a greșeală personală. Urmează un antisportiv și un tehnic împotriva lui Preldzic.

Goudelock înscrie de două ori consecutiv, dar Llull aduce un coș de trei puncte pentru a tăia elanul turcilor. Ayon este al 3-lea pivot eliminat de la Real Madrid, astfel încât Bouroussis este trimis în teren pentru finalul jocului. Mahmutoglu strânge la zece puncte cu două minute înainte de final. Fener se apără în pressing pe tot terenul. Finalul nu aduce schimbarea, Real Madrid controlând situația pe tot parcursul jocului.

Remarcați
Real – Ayon 18 puncte, 7 recuperri, 6 pase decisive, 3 intercepții, Rivers 17 puncte, Rodriguez 13 puncte, 7 pase decisive, Llull 12 puncte, 9 pase decisive, Nocioni 12 puncte, 5 recuperări
Fenerbahce – Goudelock 26 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive, Vesely 20 puncte, 6 recuperări, Bogdanovic 12 puncte, 4 pase decisive, Bjelica 11 puncte, 5 recuperări

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.