25 ani de la primul titlu olimpic câștigat de SUA cu jucătorii din NBA

8 august 1992. Este ziua în care s-a desfășurat prima finală de baschet masculin din istoria Jocurilor Olimpice în care au evoluat jucătorii din NBA. Dream Team a depășit Croația în ultimul act al concursului desfășurat la Barcelona.

Americanii au învins Croația cu scorul de 117-85, la capătul unui turneu în care Dream Team a fascinat întreaga planetă.

Baschetul a luat ulterior o cu totul altă turnură. În următorul sfert de veac a devenit cea mai practicată disciplină sportivă de pe planetă. Dincolo de faptul că principala forță a sportului cu mingea la coș este în continuare indiscutabil reprezentată de Statele Unite ale Americii, disciplina s-a dezvoltat pe toate continentele și este practicată la nivel profesionist sau semi profesionist pe toate meridianele.

Componența Dream Team: Christian Laettner, David Robinson, Patrick Ewing, Larry Bird, Scottie Pippen, Michael Jordan, Clyde Drexler, Karl Malone, John Stockton, Chris Mullin, Charles Barkley și Earvin „Magic” Johnson.

Croația a jucat la acel turneu în următoarea alcătuire: Dražen Petrović, Velimir Perasović, Danko Cvjetičanin, Toni Kukoč, Vladan Alanović, Franjo Arapović, Žan Tabak, Stojko Vranković, Alan Gregov, Arijan Komazec, Dino Rađa respectiv Aramis Naglić.

Ulterior, Team USA a jucat cu profesioniștii la fiecare ediție a Jocurilor Olimpice, reușind să cucerească medaliile de aur la edițiile din 1996 (Atlanta), 2000 (Sydney), 2008 (Beijing), 2012 (Londra) și 2016 (Rio de Janeiro). Titlul olimpic din 2004, la Atena, a revenit Argentinei.

Citiți și

Un sfert de secol de la momentul în care baschetul a devenit mai mult decât un sport

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.