25 iulie 2014 – Trei victorii pentru România

Echipele naționale ale României au înregistrat rezultate pozitive pe linie în cursul zilei de vineri (25.07). Nu mai puțin de trei echipe tricolore au triumfat, două dintre ele în competiții continentale oficiale, iar cea de-a 3-a într-un joc de verificare.

Prima intrată în concurs, în ordine cronologică, a fost echipa U18 feminin a României. Aceasta a depășit Luxemburg, scor 80-53. Este al 2-lea succes pentru compatrioatele noastre în turneul desfășurat pe teritoriul țării noastre. Acest rezultat, dublat de o victorie în companie Irlandei, în cursul zilei de sâmbătă (26.07), ar plasa România pe locul al 12-lea în ierarhia finală a Campionatului European – Divizia B.

Reprezentativa de seniori a depășit Elveția cu scorul de 72-67, în prima zi a turneului de la Sibiu. Acesta meci a întrerupt o serie de trei eșecuri consecutive ale primei reprezentative în perioada de pregătire pentru campania de calificare la EuroBasket 2015. Tricolorii urmează să întâlnească Tunisia și Olanda în următoarele zile ale turneului.

În fine, naționala U18 masculin a debutat cu dreptul și cu mari emoții la Campionatul European – Divizia B, de la Sofia. Considerată cea mai importantă echipă de nivel juvenil pe care a înscris-o țara noastră în competițiile oficiale din acest an, România U18 a depășit Suedia, după o repriză de prelungiri cu scorul de 79-76. Nandor Kuti a avut 24 puncte, 7 recuperări, iar Emanuel Câțe a terminat cu 21 puncte și 10 recuperări pentru formația pregătită de către Răzvan Cenean.

Astfel s-a scris istoria unei zile de succes pentru echipele naționale ale României. Trei victorii din trei și indiferent care este numele adversarilor întâlniți, respectiv a competiției în care evoluează, victoria este victorie. În prezent orice succes trebuie luat ca atare, drept un rezultat pozitiv pentru sportul cu mingea la coș din țara noastră.

Sâmbătă (26.07), este o nouă zi în care cele trei reprezentative ale României au programate jocuri. Iată programul zilei pentru tricolori:

– U18 masculin: România vs Luxemburg (ora 16:00)
– U18 feminin: România vs Irlanda (ora 18:00)
– seniori masculin: România vs Tunisia (ora 20:00)

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.