22 de ani de la schimbarea totală a baschetului!

dreamteam

Pe 8 august 1992, în urmă cu exact 22 de ani, Dream Team a învins Croația, scor 117-85, în finala Jocurilor Olimpice de la Barcelona. Cea mai puternică echipă din istoria baschetului cucerea, în urmă cu 22 de ani, titlul olimpic.

Michael Jordan – cel mai bun jucător din istoria disciplinei, aflat în cea mai bună perioada a fabuloasei sale cariere – a înscris 22 puncte în partida în care s-a confruntat cu Drazen Petrovic, poate cel mai bun produs al baschetului european. Regretatul baschetbalist croat a totalizat 24 puncte, 5 pase decisive și 4 intercepții, Dino Radja a bifat 23 puncte, 6 recuperări, iar Toni Kukoc a terminat cu 16 puncte, 9 pase decisive și 5 recuperări pentru echipa medaliată cu argint.

Dream Team a beneficiat de peste 10 puncte din partea a șapte jucători în această partidă.

Componența echipei Statelor Unite la Jocurile Olimpice de la Barcelona, 1992:

– poziția 1: Magic Johnson, John Stockton
– poziția 2: Michael Jordan, Clyde Drexler, Chris Mullin
– poziția 3: Larry Bird, Scottie Pippen
– poziția 4: Charles Barkley, Karl Malone, Christian Laettner
– poziția 5: David Robinson, Patrick Ewing

Team USA a avut opt victorii din tot atâtea partide disputate și a avut medii statistice de 117.3 puncte marcate, respectiv 73.5 puncte primite pe meci.

Echipa pregătită de către Chuck Daly a încântat asistența din Palau Sant Jordi la acea vreme. Mai mult decât spectacolul oferit publicului spectator, respectiv întregii planete, care a asistat cu sufletul la gura la cea mai frumoasă imagine a acestei discipline sportive, Dream Team a inspirat o lume întreagă să investească în acest minunat sport.

Baschetul a cunoscut o ascensiune extraordinară din toate punctele de vedere după Jocurile Olimpice de la Barcelona. Sportul cu mingea la coș s-a dezvoltat, apariția profesionismului și investițiile umane și financiare crescând în manieră impresionantă de-a lungul anilor ce au urmat.

Dincolo de marketing, discuții pozitive și negative sau decizii controversate ale jucătorilor, managerilor ori forurilor decizionale, baschetul a crescut la un nivel impresionant în ultimii 22 de ani. Atât NBA-ul, care a schimbat de atunci câteva generații, cât și baschetul internațional au avut mai mult de câștigat decât va putea cineva vreodată să admită de pe urma prezenței Dream Team-ului în baschetul internațional.

Dream Team 1992 a fost mai mult decât o echipă. A fost mai mult decât însuși sportul. Este acea echipă care a convins milioane de oameni să îndrăgească baschetul.

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On 22 de ani de la schimbarea totală a baschetului!

  • „Dream Team 1992 a fost mai mult decât o echipă. A fost mai mult decât însuși sportul. Este acea echipă care a convins milioane de oameni să îndrăgească baschetul” – minunat spus… fantastica echipa

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.