Al 2-lea succes repurtat de România la Campionatul European U16 feminin – Divizia B

România a repurtat cel de-al 2-lea succes la Campionatul European U16 feminin – Divizia B, de la Oradea. Compatrioatele noastre au depășit Norvegia, scor 73-23. Meciul s-a desfășurat la Arena Antonio Alexe.

Partida a fost controlată de tricolore. Ele s-au desprins după primele minute de joc, în pofida unui început ușor relaxat, scorul la capătul primei secvențe fiind de 16-4. Diferența a continuat să crească, ecartul urcând la 19 puncte după 20 minute de joc, în condițiile în care antrenorii Cătălin Tănase și Larisa Toma au rotit întreg efectivul de jucătoare.

rou2

Repriza secundă a demarat favorabil compatrioacelor noastre. Diferența a trecut de 30 lungimi pe tabela de marcaj, scorul la intrarea în sfertul 4 fiind de 54-21. Secvența decisivă nu a adus schimbarea, diferența trecând de 50 puncte pe tabela de marcaj.

Sarah Dumitrescu a avut 16 puncte, 9 intercepții, 6 recuperări, 6 pase decisive, Alexandra Ghiță a adăugat 14 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive, Carla Popescu a reușit 10 puncte, 6 pase decisive, 5 recupeărri, iar Nicolett Orban a terminat cu 10 puncte, 10 recuperări, 4 intercepții. Cu excepția Szilviei Spier toate jucătoarele din echipa României au bifat peste 10 minute de joc.

România are 2-1 la general și are șanse bune de calificare între primele opt echipe ale turneului de la Oradea. În schimb, Norvegia suferă al 2-lea eșec la acest eveniment.

Tricolorele vor avea două zile fără meci, întrucât luni este zi de pauză pentru întreaga competiție, iar în cursul zilei de marți va fi rândul României să stea în grupa cu număr impar de echipe.

Miercuri (10.08), România întâlnește FYROM. Partida se va desfășura la Arena Antonio Alexe.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.