A 2-a performanță stagională de puncte marcate într-un meci pentru Marius Runkauskas

Marius Runkauskas a fost cel mai bun marcator al partidei pe care Steaua CSM EximBank București a câștigat-o, scor 84-80, pe terenul lui BC SCM Timișoara, în penultima etapă din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17.

Lituanianul a înscris 34 puncte, stabilind astfel cea de-a 2-a performanță stagională ca valoare individuală. El a avut 7/10 la aruncările de trei puncte, 1/6 la cele de două, respectiv 11/12 la linia de pedeapsă. Runkauskas a adăugat 3 recuperări, 2 pase decisive și 2 intercepții cu cinci posesii pierdute pentru un coeficient de 27 la eficiență în 38 minute de joc.

Performanța lui Runkauskas este depășită doar de cea a lui Mladen Jeremic în eșecul suferit de BC SCM Timișpara la Cluj-Napoca. Sârbul a avut atunci 36 puncte. A fost cel de-al 2-lea meci în care lituanianul depășește borna 30 la puncte marcate. Precedenta astfel de realizare s-a consemnat tot în deplasare, la Tîrgu Mureș, la precedenta victorie externă a militarilor.

De altfel, de la meciul câștigat pe 4 februarie la Tîrgu Mureș, Steaua CSM EximBank nu a mai triumfat în deplasare. Bucureștenii au avut o serie de patru meciuri pierdute în succesiune în deplasare.

Aflat la cel de-al 2-lea sezon în România, Runkauskas are medii statistice de 17.1 puncte, 3.2 pase decisive, 2.6 recuperări și 0.5 intercepții cu 3.0 posesii pierdute pe meci. El a jucat 25 partide, fiind titularizat în toate, având 33.32 minute pe meci pentru 14.2 la eficiență. Lituanianul are un procentaj de 43% la aruncările de trei puncte, 54% la două puncte, respectiv 90% la linia de pedeapsă.

Cel mai bun sniper din LNBM

Runkauskas este liderul Ligii Naționale de baschet masculin la capitolul reușite de pe semicerc. El are un total de 76 reușite, cu șase mai multe decât Igor Mijajlovic, al 2-lea clasat în această ierarhie. Podiumul este completat de către Mladen Jeremic, autor a 66 triple.

De notat că prin cele șapte triple transformate în meciul de la Timișoara, Runkauskas a egalat recordul stagional absolut de astfel de reușite. Max Pustozvonov, Aleks Rasic și Jonte Flowers au reușit în prealabil să marcheze câte șapte aruncări de trei puncte într-un meci din actuala ediție a Ligii Naționale.

Foto Cătălin Soare / www.cronosmedia.ro

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.