Al 2-lea eșec pentru România la CE U20 feminin Divizia B, ediția 2017

România a fost învinsă de Marea Britanie, scor 48-74, în cadrul zilei a 2-a de la Campionatul European U20 feminin Divizia B – ediția 2017. Meciul s-a desfășurat duminică (09.07), la Eilat, Israel.

Prima repriză s-a desfășurat sub semnul echilibrului. Marea Britanie s-a desprins la 18-12 în primul sfert, dar România a înjumătățit ecartul până la pauză, pe fondul unul nivel defensiv foarte bun. După 20 minute de joc scorul era de 28-25 în favoarea britanicelor. De altfel, România a izbutit să se afle la conducere pe tabela de marcaj preț de șase minute pe parcursul primei reprize.

Repriza secundă a demarat cu un parțial de 28-12 în favoarea Marii Britanii. Ofensiva României nu s-a reglat nici în secvența decisivă, ecartul continuând să crească.

Elevele lui Dan Calancea au avut doar 28% la aruncările din acțiune, au fost dominate la recuperare (37-56, cu 6-20 la cele ofensive) și au avut mai multe posesii pierdute decât adversarul (20-14). Singurul avantaj statistic al României s-a consemnat la aruncările libere (12-11 cu 80%-69%).

Ana Ferariu a totalizat 16 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive, Ioana Ghizilă a adăugat 15 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive, alte două jucătoare din echipa României având mai mult de două puncte marcate în acest meci.

Este al 4-lea meci consecutiv între cele două țări la U20 feminin încheiat cu victoria britanicelor la cel puțin 20 puncte diferență. Precedentele trei s-au consemnat la edițiile 2014, 2015 și 2016 ale Campionatului European. De asemenea, tricolorele au pierdut la limită în confruntarea directă din 2013.

România are 0-2 la general, iar Marea Britania ajunge la 2-0 în cadrul Grupei B de la ediția 2017 a Campionatului European U20 feminin Divizia B. Următorul adversar este Croația. Meciul se dispută luni (10.07), cu începere de la ora 16.00, fiind transmis în direct pa canalul YouTube al FIBA.

Foto: fiba.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.