Al 19-lea Meci 7 în finala NBA

Finala NBA 2016 se îndreaptă spre joc decisiv. Golden State Warriors și Cleveland Cavaliers se duelează în Meciul 7, programat a se desfășura în cursul nopții de duminică spre luni, în California. Partida va fi transmisă în direct la Dolce Sport 1, cu începere de la ora 3:00.

Este a 19-a finală din istoria NBA ce necesită Meciul 7.

Golden State Warriors dispută a 8-a finală NBA, iar Cleveland Cavaliers se află la cea de-a 3-a.

Californienii au patru titluri NBA, în vreme ce trupa din Ohio visează la primul trofeu.

Se întâmplă pentru a 3-a oară în istorie ca finala să ajungă în meci decisiv după ce una dintre protagoniste s-a desprins la 3-1 la general.

În 1951, Rochester Royals au învins cu 4-3 pe New York Knicks. Inițial Rochester a câștigat primele trei partide, însă Knicks au revenit și trimis finala în decisiv. Meciul 7 s-a încheiat cu scorul de 79-75. Royals au găzduit jocul decisiv.

În 1966, Boston Celtics au învins cu 4-3 la general. LA Lakers au câștigat Meciul 1, după care Boston și-a adjudecat următoarele trei partide. Californienii au revenit și egala situația la trei. În decisiv, Celtics au profitat de avantajul terenului propriu pentru a se impune cu 95-93.

În total s-au consemnat 32 situații de 3-1 în finala NBA. De fiecare dată echipa care a condus cu acest scor general a reușit să câștige în cele din urmă titlul.

Așadar, nicio echipă condusă cu 3-1 la general nu a izbutit să câștige campionatul. Cleveland ar realiza o premieră absolută în acest sens.

Oaspeții s-au încununat campioni în trei din cele 18 meciuri decisive ale finalei NBA. Aceste cazuri s-au consemnat în 1969, 1974 și 1978.

În 1969, Boston Celtics au învins LA Lakers, în California, scor 108-106 în jocul decisiv. A fost singura victorie în deplasare consemnată în întreaga finală din acel an.

În 1974, Boston Celtics au câștigat Meciul 7 al finalei cu Milwaukee Bucks, scor 102-87. Avea să fie al 4-lea meci consecutiv câștigat de oaspeți în acea finală.

În 1978, Washington Bulltes au depășit pe Seattle SuperSonics, scor 105-99, în jocul decisiv găzduit în Seattle. Au fost trei victorii pentru oaspeți în acea finală.

Golden State are 88 victorii în acest sezon competițional, unul istoric pentru întreaga ligă, deoarece nicio echipă nu a reușit să strângă atâtea succese într-o singură ediție de campionat. De notat că Warriors au pierdut nouă meciuri în sezonul regulat. Ei au acumulat opt eșecuri în playoff.

Cleveland a pierdut trei meciuri în această serie, mai multe decât în întregul playoff până la finală.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.