18 coșuri de trei puncte și victorie pentru CSU Sibiu în duelul cu BC Mureș

CSU Sibiu a depășit BC Mureș, scor 91-59, într-un meci desfășurat vineri (15.12), la Sala Transilvania. Confruntarea face parte din programul etapei a 9-a în sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18.

Jocul a fost controlat de galben-albaștri. Aceștia au marcat 31 puncte în primul act, când au construit un avantaj de 12 lungimi. Diferența a crescut și în sfertul al 2-lea, la capătul căruia tabela de marcaj indica scorul de 51-30.

Situația nu s-a schimbat în cea de-a 2-a repriză, formația antrenată de către Dan Fleșeriu găsind ținta cu ușurință, lucru amplificat de generozitatea cu care a marcat de la mare distanță, nu mai puțn de opt jucători bifând cel puțin o astfel de reușită. Sibiul a rotit toți jucătorii în această confruntare.

Radu Paliciuc a reușit 21 puncte, 4 pase decisive, Marcel Davis a adăugat 16 puncte, alți trei jucători având cel puțin 10 puncte marcate pentru Sibiu. În replică, Bogdan Stăncuț a totalizat 16 puncte, 8 pase decisive, 5 recuperări, Szabolcs Santa a adăugat 16 puncte, 6 recuperări, David Engi Rosenfeld a terminat cu 11 puncte, iar Alin Borsa a bifat 10 puncte, 11 recuperări pentru Mureș.

CSU Sibiu a marcat 18 coșuri de trei puncte în această partidă. Acesta este un nou record stagional absolut la aruncările marcate de pe semicerc de o echipă într-un singur meci. De notat că echipa de pe Cibin a marcat mai multe coșuri de trei puncte decât a reușit din interiorul semicercului în acet joc.

BC Mureș a jucat numai cu baschetbaliști autohtoni. Jonathan Person este accidentat, iar Dino Pita a lipsit din motive necunoscute. Ceilalți străini ai alb-albaștrilor au plecat după intrarea în insolvenți a clubului ardelean. În plus, antrenorul Barnabas Szaszgaspar nu a apelat nici la serviciile lui Borbert Steff, cel mai important român U23 din lotul echipei mureșene.

După acest meci CSU Sibiu are 6-3 la general și continuă parcursul fără greșeală de pe teren propriu. În schimb, BC Mureș are 3-5 la general, fără victorie în deplasare și cu un meci amânat.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.