Cu 18 coșuri de trei puncte, Golden State câștigă și Meciul 2 al finalei NBA 2017

Golden State Warriors au oferit o nouă demonstrație de forță ofensivă propriilor susținători în finala NBA 2017. Meciul 2, transmis în direct la Dolce Sport 1, a fost câștigat de californiei în compania lui Cleveland Cavaliers, scor 132-113.

Partida a demarat extrem de spectaculos, cu multe realizări la ambele panouri. Golden State s-a desprins la 40-34 în primele 12 minute de joc, pentru ca acest ecart să se înjumătățească la jumătatea partidei, scor 67-64.

Repriza secundă a fost la discreția formației gazdă. Warriors au izbutit un parțial de 35-24 în secvența a 3-a, prin care formația californiană s-a desprins la 14 lungimi. Echipa din Oakland nu a slăbit ritmul până la final, chiar dacă după primele trei sferturi depășise deja suta de puncte marcate.

Foto: Nathaniel S. Butler/NBAE via Getty Images

Învingătorii au marcat 18 coșuri de trei puncte pentru 42% la acest procedeu, respectiv 92% la linia de pedeapsă. În plus, Golden State a avut peste 50 de recuperări. În schimb, Cleveland a provocat 20 de posesii pierdute adversarului. Campioana în exercițiu a avut 100 aruncări din acțiune, cu 11 mai multe decât adversarul, însă nu a reușit să pună în dificultate formația din California.

S-au comsemnat multe ajustări de natură tactică de-a lungul meciului. De exemplu, Kevin Durant a jucat pentru câteva minute la poziția 5. Ambele echipe au optat să joace în formule inedite, mizând în principal pe jucători rapizi, cu control foarte bun la minge, capabili să alerge cu mingea în dribling, dar și să se deplaseze în mare viteză în ambele faze ale jocului. E limpede că acest ritm a favorizat formația californiană, însă este de așteptat ca nivelul de angajament și raportul de forțe să se echilibreze prin mutarea seriei în Cleveland.

Kevin Durant a totalizat 33 puncte, 13 recuperări, 6 pase decisive, 5 capace și 3 interepții, oferind o mostră de baschet total, fiind deosebit de eficient și productiv în ambele faze ale jocului. Stephen Curry a adăugat 32 puncte, 11 pase decisive și 10 recuperări, pentru un triple double, Klay Thompson a izbutit 22 puncte, 7 recuperări, alți trei jucători având cel puțin 10 puncte marcate pentru învingători.

LeBron James a replicat cu 29 puncte, 14 pase decisive și 11 recuperări pentru un triple-double cu 66% la aruncările din acțiune, însă fără soluții împotriva lui Durant. Kevin Love a adăugat 27 puncte, 7 recuperări, iar Kyrie Irving a terminat cu 19 puncte, 7 pase decisive pentru Clevemand Cavaliers.

Steve Kerr a revenit pe banca lui Golden State Warriors. Antrenorul principal al californienilor a condus echipa pentru prima dată după Meciul 2 din primul tur al playoff-ului NBA 2017.

Curry a reușit primul triple-double al carierei în finala NBA. În schimb, James a izbutit al 8-lea triple-double în ulimul act al ligii.

Warriors ajung la 14-0 în playoff-ul NBA 2017!

Scorul general a devenit 2-0. Golden State și-a apărat avantajul terenului propriu în prima dublă a finalei. Seria se îndreaptă spre Cleveland. Meciul 3 se dispută în noaptea de 7 spre 8 iunie (dimineața de joi), cu începere de la ora 4:00.

Foto&video: www.nba.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.