14 jucători din Liga Națională au fost înscriși pe listele oficiale ale echipelor naționale pentru meciurile de vineri (24.11)

Un numă de opt jucători români și unul naturalizat, angrenați în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2017/18, sunt incluși în lotul de 12 al României care va susține meciul cu Italia, din prima etapă a campaniei de calificare pentru FIBA Basketball World Cup 2019. Meciul are loc vineri (24.11), la ora 21:15, în direct la DigiSport, de la Torino.

Jucătorii în cauză sunt: Andrei Mandache, Iulian Orbeanu, Radu Paliciuc, Bobe Nicolescu, Radu Vîrnă, Rolland Torok, Nandor Kuti și Georges Darwiche, respectiv Giordan Watson.

Alți cinci jucători angrenați în LNBM figurează pe lista de 12 anunțată de antrenorii echipelor naționale pentru jocurile programate a se desfășura în cursul zilei de vineri (24.11). Este vorba espre un bulga, finlandez, croat, estonian și suedez. Absentează un gruzin și un macedonean, la rândul lor convocați la echipa națională pentru jocurile din luna noiembrie destinate echipelor naționale.

Aceștia sunt:

Pavel Marinov (Bulgaria, CSM Steaua) în meciul cu Finlanda, de la Botevgrad.

Matti Nuutinen (Finlanda, Pitești) în meciul cu Bulgaria, de la Botevgrad.

Zeljko Sakic (Croația, Cluj) în meciul cu Olanda, de la Almere Stad.

Martin Paasoja (Estonia, Craiova) în meciul cu Israel, de la Tel-Aviv.

Jonathan Person (Suedia, Mureș) în meciul cu Ucraina, de la Norrkoping.

Giorgi Tsintsadze (Georgia, Iași) absentează din echipa națională gruzină pentru meciul cu Germania, de la Chemnitz.

Aco Kostoski (Macedonia, Pitești) a lipsit la victoria repurtată în Slovacia, scor 74-66, din prima etapă a precalificărilor pentru FIBA EuroBasket 2021, meci desfășurat joi (23.11).

Așadar, 14 jucători din LNBM ar putea juca în această seară în prima etapă din calificările pentru Campionatul Mondial de baschet masculin – ediția 2019.

În cursul serii de vineri, în competițiile destinate echipelor naționale, vor fi angrenați și trei antrenori din LNBM. Este vorba despre Mihai Silvășan și Hristu Șapera, secunzi ai naționalei României, respectiv Jukka Toijala, asistent al naționalei Finlandei.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.