12 ani de la câștigarea FIBA EuroCup Challenge

10 aprilie 2005 este ziua în care CSU Asesoft Ploiești a câștigat FIBA EuroCup Challenge. În urmă cu exact 12 ani, la Sala Olimpia din Ploiești, formația antrenată la acea vreme de către Mladen Jojic, a depășit pe Lokomotiv Rostov (actualmente Kuban Krasnodar), cu scorul de 75-74, în finala competiției

În prezența a 3000 spectatori, Asesoft s-a desprins la 40-31 după primele 20 minute de joc, însă ex-sovieticii au replicat și au izbutit să preia conducerea pe tabela de marcaj. Ploieștiul a avut ultimul cuvânt, marcând ultimele cinci puncte ale partidei. Reușita decisivă a venit cu nouă secunde înainte de final, când Vladimir Kuzmanovic a transformat o pereche de aruncări libere. Rușii au mai avut o posesie, dar ei nu au apucat să arunce la coș, iar timpul a expirat.

Kuzmanovic a totalizat 28 puncte și 3 recuperări. El a marcat șase aruncări de trei puncte în acel meci.

Performanța s-a consemnat la mai puțin de trei luni de la trecerea în neființă a lui Toni Alexe. De asemenea, Asesoftul a jucat fără Sașa Ocokoljic, accidentat.

Lotul de jucători din finala desfășurată în urmă cu 12 ani i-a cuprinde pe Marko Pekovic, Paul Helcioiu, Levi Szijarto, Constantin Pălâi, Ivan Krasic, Cătălin Burlacu, Vladimir Kuzmanovic, Rareș Apostol, Nikola Bulatovic, Marko Rakocevic și Nicolae Toader.

De notat că FIBA Europe Cup Challenge a avut cinci ediții. Asesoft a câștigat-o pe a 3-a. Celelalte ediții au fost adjudecate de Aris Salonic, Mitteldeutscher, CSK VVS Samara și Ural Perm. Așadar, de grupări din Grecia, Germania și Rusia, atunci și acum, mult mai bine cotate din punct de vedere baschetbalistic decât România.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.